Velg en side

Ny Europakafé om grønn mobilitet og klimanøytral transport

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 26. september, 2024
Stillbilde fra videoen.

Stillbilde fra videoen.

I vår siste episode av Europakafé dykker vi ned i det spennende arbeidet med å gjøre transporten på Østlandet mer bærekraftig. Sammen med Linda Carolina Ehnmark, rådgiver samferdsel i Vestfold fylkeskommune, og Lotta Maria Möllerfalk, rådgiver energi og miljø i Innlandet fylkeskommune, utforsker vi hvordan vi kan redusere klimautslippene fra transportsektoren.

Den siste femårsperioden har EU hatt stort fokus på klima og miljø gjennom Europas grønne giv, og tatt store skritt i retning av målene om 55% reduksjon av klimautslipp i 2030. En sentral del av klimamålene og den grønne given (som også Norge har sluttet seg til) handler om utslipp fra transportsektoren. I sin strategi for en mer bærekraftig og smart mobilitet legger EU opp til ambisiøse mål for kutt av klimagassutslipp fra all transport og mobilitet mot 2050. I dette bildet er overgang til alternative drivstoff for godstransport en viktig komponent.

Fylkeskommunene på Østlandet er gjennom Østlandssamarbeidet med i Scandria Alliance. Alliansen skal blant annet bidra til bærekraftig regional utvikling langs Scan-Med-korridoren ved å ta i bruk grønne og smarte transportløsninger.

I denne episoden drøfter vi samarbeid på tvers av fylkesgrensene, hvordan prosjektet med grønne energistasjoner bidrar til en mer bærekraftig transportsektor, Europas ambisjoner for grønn transport, og utfordringer og muligheter for fylkeskommunene på Østlandet.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg